Συνάντηση Senior & Junior Ambassadors των Λυκειακών Τάξεων Μεταξάδων με Πολιτιστικό Σύλλογο Esslingen Μεταξάδες

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 οι Senior & Junior Ambassadors των Λυκειακών Τάξεων Μεταξάδων συνάντησαν τον Πολιτιστικό Σύλλογο Esslingen Μεταξάδες. Τα μέλη του Συλλόγου κατάγονται κυρίως από τους Μεταξάδες, αλλά υπάρχουν και μέλη με καταγωγή από γύρω χωριά.

Οι Junior Ambassadors ενημέρωσαν τους μετανάστες της Γερμανίας για την επιστολική ψήφο κοινοποιώντας το σχετικό video από το YouTube. Μάλιστα τα μέλη του Συλλόγου έθεσαν ερωτήματα για την αίτηση που πρέπει να κάνουν, ενώ κάποιες και κάποιοι ζήτησαν πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες που συνάντησαν στην προσπάθειά τους να κάνουν την αίτηση. Ήταν πολύ ευχάριστο ότι κάποια από τα μέλη επιχείρησαν να κάνουν την αίτηση την ώρα εκείνη που ενημερώθηκαν για την επιστολική ψήφο.

Στη συνέχεια έθεσαν ερωτήματα στα μέλη του Συλλόγου τα οποία εστίαζαν ως επί το πλείστον στο πώς αισθάνονται οι ίδιες και οι ίδιοι που πλέον μπορούν να συντελέσουν με την ψήφο τους στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Υπήρξε μία γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων που ενημέρωσε και προβλημάτισε και τις δύο πλευρές. Τα μέλη του Συλλόγου εξέφρασαν τη λύπη τους που το ελληνικό κράτος τις/τους παραμελεί και ευχήθηκαν οι νέες και οι νέοι, όπως οι Junior Ambassadors, να χαράξουν νέα πορεία στον κόσμο. Η συνάντηση έκλεισε με τη δήλωση των μελών ότι θα ψηφίσουν στις Ευρωπαϊκές Εκλογές, καθώς αισθάνονται Ελληνίδες και Έλληνες και ενδιαφέρονται για το μέλλον της Ελλάδας.

Scroll to Top