Η Ημέρα της Ευρώπης

Στις 16 Μαΐου 2024 οι Senior & Junior Ambassadors των Λυκειακών Τάξεων Μεταξάδων οργάνωσαν εκδήλωση, για να γιορτάσουν την Ημέρα της Ευρώπης. Η ημέρα αυτή σήμανε και το τέλος των δράσεών τους για την προώθηση των επικείμενων Ευρωπαϊκών Εκλογών της 9ης Ιουνίου. Οπότε η γιορτή ήταν διπλή! Η εκδήλωση είχε αρκετή διασκέδαση, τραγούδι και παιχνίδια.

Παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Εθελοντισμού του Δήμου Διδυμοτείχου Στέλλας Θεοδοσίου-Ζυγογιάννη, της τοπικής κοινωνίας, του Δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Μεταξάδων οι Junior Ambassadors παρουσίασαν το σύνολο των δράσεων που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» από τα τέλη Ιανουαρίου έως και το τέλος Απριλίου, αλλά και τις δράσεις που ανέπτυξαν διεξάγοντας το project τους για τις πυρκαγιές στον Έβρο. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με το Τραγούδι της Ευρώπης που συνέθεσαν και τραγούδησαν οι Junior Ambassadors.

Ακολούθησαν παιχνίδια υπό τους ήχους της μουσικής στην αυλή του σχολείου. Τα παιδιά έπαιξαν το φιδάκι της Ευρώπης, παιχνίδια μνήμης και αντιστοίχισης, αλλά και TABOO που σχετίζονταν με την Ευρώπη, τα οποία δημιούργησαν οι Junior Ambassadors, ενώ τα παιδιά ζωγράφισαν σε χαρτόνια και μπλούζες δημιουργώντας πολύχρωμα μοτίβα.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη φύτευση μικρών φυτών στον κήπο του σχολείου, καθώς και μιας ελιάς που οι Junior Ambassadors ονόμασαν το Δέντρο της Ευρώπης. Επέλεξαν την ελιά, δεδομένου ότι είναι σύμβολο της ειρήνης, της γαλήνης, της γονιμότητας, της προστασίας, της σοφίας, της νίκης και της αθανασίας.

Scroll to Top