Πυρκαγιές και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 οι Senior & Junior Ambassadors των Λυκειακών Τάξεων Μεταξάδων οργάνωσαν και πραγματοποίησαν μια περιβαλλοντική συνάντηση που εστίασε στις πυρκαγιές και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση. Η συνάντηση συνδιοργανώθηκε με το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τη συνάντηση χαιρέτισαν η κα Μαρία Μιχαλοπούλου, επιστημονική υπεύθυνη του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία μίλησε για τη σπουδαιότητα της ευαισθητοποίησης και της δράσης για το περιβάλλον και ολοκλήρωσε με τις ευχαριστίες και την υπόσχεση πως είναι πάντα στη διάθεσή μας και ο  κος Παναγιώτης Μπαρδάκης, Head Manager του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη ενασχόλησης με τα ζητήματα του περιβάλλοντος, αλλά και τόνισε τη σημασία σύνδεσης και ανοιχτότητας του Πανεπιστημίου με την κοινωνία για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Βασικοί ομιλητές ήταν ο κ. Άγγελος Τσίκας, εντεταλμένος διδάσκων στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ο κ. Αθανάσιος Μόγιας, αναπληρωτής Καθηγητής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Εκπαίδευσης για την Αειφορία στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο κ. Τσίκας έκανε λόγο για τις πυρκαγιές εστιάζοντας στους λόγους πρόκλησής τους. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το γεγονός ότι συνέδεσε την ύπαρξη των πυρκαγιών με σημαντικά γεγονότα στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

Ο κ. Μόγιας στην εισήγησή του με τίτλο «Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση σε δύσκολους [περιβαλλοντικά] καιρούς» εστίασε στη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον στο ιστορικό διηνεκές και έκανε λόγο για τη σπουδαιότητα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Scroll to Top