Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τίμησαν οι Junior Ambassadors των Λυκειακών Τάξεων Μεταξάδων υποδεχόμενες και υποδεχόμενοι στο σχολείο τους τις Junior Ambassadors του ΓΕΛ Διδυμοτείχου στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» σε μία εκδήλωση που ήταν παράλληλα διαδικτυακή και παρακολούθησαν και άλλα σχολεία.

Οι Junior Ambassadors του ΓΕΛ Διδυμοτείχου άνοιξαν την εκδήλωση παρουσιάζοντας την Ημέρα της Γυναίκας και την πορεία της στον χρόνο, ενώ ακολούθησε μία καταγραφή των δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τα δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των φύλων.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν

ο Senior Ambassador Χαράλαμπος Σταματόπουλος, Διευθυντής του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Μεταξάδων

και η κα Στέλλα Θεοδοσίου-Ζυγογιάννη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Εθελοντισμού του Δήμου Διδυμοτείχου.

Τη σκυτάλη παρέλαβαν οι Junior Ambassadors των Λυκειακών Τάξεων Μεταξάδων, που αφηγήθηκαν τις ιστορίες πέντε κακοποιημένων γυναικών, ενώ στη συνέχεια προβλήθηκε το video «Γυναικοκτονίες. Χθες-Σήμερα-Αύριο», το οποίο μπορείτε να βρείτε στο κανάλι μας στο YouTube MetaxadEs_PAS (Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας – “Γυναίκα από Μετάξι” – Μεταξάδες Έβρου (youtube.com)).

Στο α΄ μέρος του video τα κορίτσια έκαναν λόγο για τις γυναικοκτονίες και παρουσιάζουν 4 από αυτές που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο. Κατόπιν τα αγόρια έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα κατά των γυναικοκτονιών.

Οι Junior Ambassadors των Λυκειακών Τάξεων Μεταξάδων κατόπιν παρουσίασαν 25 γυναίκες σύμβολα από όλους τους χώρους της κοινωνικής σφαίρας θέλοντας να υπογραμμίσουν τη γυναικεία συνεισφορά στην οικονομία, την πολιτική, την επιστήμη και την κοινωνία εν γένει.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία «Συζήτηση Γυάλας» στην οποία συμμετείχαν τέσσερις γυναίκες, που αντάλλαξαν εμπειρίες και βιώματα τους. Κύριο θέμα συζήτησης το να είσαι γυναίκα εργαζόμενη σε παραδοσιακά ανδροκρατούμενα επαγγέλματα, αλλά και σε μια κοινωνία που η γυναίκα επιφορτίζεται ολοένα και περισσότερο με νέους ρόλους.

Οι Senior & Junior Ambassadors

των Λυκειακών Τάξεων Μεταξάδων

& του ΓΕΛ Διδυμοτείχου

Scroll to Top